Thumbnails %CURRENT% of %TOTAL%

prev

next

Thumbnails %CURRENT% of %TOTAL%
Portfolio

Frederique Constant

Klikom na fotografiju pogledajte galeriju.

Frédérique Constant Genève je iznad svega tradicionalan brand. Sa svojim sloganom 'Živi svoju strast', tvrtka želi privući kupce i ljude koji imaju veliku strast za uspjehom.

Glavni cilj tvrtke je ostati neovisan, a to znači da je brandu omogućeno u prvom redu da djeluje brže i da je fleksibilniji od ostalih.

U ranom 18-om stoljeću Geneva postaje centralno globalno središte u kreiranju i proizvodnji ekskluzivnih satova. Od tada proizvođači satova iz Geneve izdigli su se daleko iznad svih u umjetnosti proizvodnje satova.

Ime 'Frédérique Constant' kreirano je iz dva imena:

Frederique: Frederique Schreiner, 1881-1969

Constant: Constant Stas, 1880-1967.

Gospodin Constant Stas osniva tvrtku god. 1904. Proizvodio je brojčanike satova sa otisnutim satnim indeksima, te tako doprinio u razvoju industrije satova.

Frédérique Constant postoji u današnjam obliku od 1988 godine. Aletta Bax i Peter Stas lansiraju svoju prvu kolekciju 1992. god, obuhvaćajući 6 modela koji sadrže mehanizme Swiss kvalitete i markirani su kao proizvođač satova iz Geneve. Frédérique Constant uključen je u sve stadije proizvodnje sata, od dizajniranja pa do samog sastavljanja.

2000.god. Frederique Constant otvorio je atelijer i ured u Chene-Burg-u, elitnom dijelu Geneve.

Trenutni glavni direktor tvrtke Frédérique Constant jest Peter Stas. On je četvrta generacija potomaka gospodina Constanta Stasa - osnivača tvrtke.

Frederique Constant satovi rigorozno se testiraju. Niti jedan jedini sat ne napušta atelijer bez da bude izložen ekstremno visokoj proceduri testiranja te kontroli kvalitete.

Svaki sat individualno se testira na vodootpornost, ali i na pritisak koji se pojavljuje u zrakoplovima, kako ne bi došlo do eventualnog pucanja stakla. Stoga je Frederique Constant i proizveo novu konstrukciju koja stabilizira pritisak i čini sat izdržljivim na takve napore.

Uvećanje

Pravne napomene