Thumbnails %CURRENT% of %TOTAL%

prev

next

Thumbnails %CURRENT% of %TOTAL%
Portfolio

Movado

Klikom na fotografiju pogledajte galeriju.

Movado umjetnost je umjetnost vremena. Od svog osnivanja 1881 godine od strane devetnaestogodišnjeg Achillea Ditesheima u selu Chaux de Fonds u Švicarskoj, Movado je ostvario reputaciju inovatora dizajna, zasluživši više od 100 patenata i 200 internacionalnih nagrada za umjetnost i inovaciju u dizajnu satova i tehnologije.

Movado znači „uvijek u pokretu“, u prevodu sa internacionalnog jezika Esperanta, i zaštitni je znak nekih od najpoznatijih satova ikad kreiranih: 1912.Palyplan, sa svojim revolucionarnim mehanizmom, ....WWI Soldiers sat sa svojom elegantnom zaštitom, ...1927 Ermeto,oblika kapsule, džepni sat sa navijanjem svojim pokretnim kućištem, ...1950 inovativna Kingmatic serija, automatici sa rotorom, .... Movado Artist serija koja osvjetljava umjetnost 20 stoljeća, ..i Movado Museum sat sa svojim legendarnim brojčanikom.

Određen sa jednom točkom na 12 sati, koja predstavlja sunce u podne, Museum sat se smatra ikonom modernizma. Dizajniran je od strane umjetnika Nathana George Harwitta 1947. Kada je Harwitt-ov brojčanik selektiran kao dio stalne kolekcije Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku 1960 bio je prvi ručni sat kojemu je dodijeljena ovakva nagrada.

Danas Movado satovi se nalaze u svim eminentnim muzejima širom svijeta i ovaj legendarni brojčanik odvaja čitavu kolekciju od pojedinačnih satova.

Savršenost u dizajnu, posvećenost Švicarskoj umjetnosti izrade, potraga za tehnološkim inovacijama, Movado filozofija vrijedi i danas kao što je i 1881.

Uvijek u pokretu, Movado sa ponosom slavi 125 godina umjetnosti i inovacije u dizajnu.

Uvećanje

Pravne napomene